Welke soorten telefoonhoesjes zijn er?

  • Geplaatst op
  • Door Casimoda
  • 0

Zoals jouw smartphone onmisbaar is voor jou, zo is een telefoonhoesje onmisbaar voor jouw smartphone. Tenminste, als je wilt voorkomen dat je je hele spaarvarken moet omkeren omdat je telefoon vroegtijdig het lootje heeft gelegd. Je weet inmiddels vast hoe veel soorten telefoonhoesjes er zijn. Het juiste gsm hoesje zoeken kan nog wel is lastig zijn. Daarom hebben wij hieronder alle soorten hoesjes en hun unieke eigenschappen voor je beschreven. Benieuwd? Lees dan hieronder verder!

Back cover 

Een back cover biedt, zoals de naam al zegt, voornamelijk bescherming aan de achterkant van het toestel. Je hebt dus direct toegang tot het scherm van je telefoon. Dit is ook direct een nadeel, want het scherm van je telefoon blijft hierdoor onbeschermd. Het is dus raadzaam om het touchscreen van je smartphone te beschermen door een glazen screenprotector te gebruiken. De hoeken en zijkanten van je smartphone worden door dit type hoesje wel beschermd. Verder kenmerken backcovers zich vaak door een slanke vormgeving en wegen ze haast niks.



Flip case en bookcase

Vind jij het belangrijk dat het scherm van je telefoon wordt beschermd en er ruimte is om passen en/of briefgeld op te bergen? Dan is een flip case een goede keuze! Een bookcase tovert je smartphone om in een soort portemonnee hoesje. Je hebt je briefgeld, pasjes en smartphone direct bij de hand. Ideaal!

Onze flip cases zijn gemaakt van PU-leer en sluiten met een krachtige magneet. Als je het hoesje openklapt en horizontaal op een plat oppervlak legt, kan het zelfs fungeren als videostandaard.

Houd er wel rekening mee dat een flip case meer ruimte in beslag neemt dan bijvoorbeeld een hard case. Daarnaast moet je een booktype telefoonhoesje altijd openklappen bij gebruik. Hierdoor kan de klep soms in de weg zitten als je aan het bellen bent of een foto wilt maken.



Bumper hoesje

Een bumper hoesje of case is een kunststof omhulsel die alleen om de buitenkant van je telefoon zit. Zowel de voor- en achterkant van je telefoon hebben geen bescherming. Gelukkig heeft de bumper opstaande randen waardoor je scherm en de achterkant de ondergrond waar ze op liggen niet snel raken.


Verschillende materialen telefoonhoesjes

Er zijn niet alleen verschillende soorten gsm hoesjes op de markt, maar ze worden ook gemaakt van diverse materialen. Populaire materialen voor telefoonhoesjes zijn: leer, siliconen, tpu en kunststof.


Siliconen en tpu hoesjes

Een siliconen hoesje is zoals de naam al doet vermoeden gemaakt van flexibel materiaal. Een siliconen smartphonehoesje of tpu hoesje wordt ook wel softcase genoemd en garandeert een lange levensduur, ook na een val. Het materiaal voelt erg zacht en is schokbestendig. Wat is het verschil tussen siliconen en tpu? Tpu is een afkorting van thermoplastic polyuerthane. Hierdoor is het hoesje flexibel, maar wel vormvast. Een stuk minder flexibel dan de siliconen hoesjes bijvoorbeeld.


Leren hoesjes

Een leren hoesje oogt luxe, chique en geeft een stijlvolle uitstraling. We zijn allemaal een beetje verliefd op dit prachtige materiaal. Het beschermt goed tegen krassen, stoten, vet en vuil. Je hebt leren telefoonhoesjes met klassieke ontwerpen, maar ook in hippe ontwerpen zoals de leren flip cases met marmerlook of bloemenprint.  



Verschillende kleuren en patronen

Afhankelijk van je wensen, kan je jouw telefoonhoesje een verlengstuk van je outfit maken. Wij zijn van mening dat een telefoonhoesje meer is dan een beschermende factor. Het is een waar modeaccessoire geworden.

Sommige telefoons zijn misschien niet de meest knappe telefoons, maar met een telefoonhoesje van Casimoda steelt hij hoe dan ook de show. Ons ruime assortiment bestaat uit tientallen smartphonehoesjes volgens de laatste modetrends. Denk bijvoorbeeld aan een marmer hoesje of ga een hoesje maken met foto, initialen of naam. Zeg maar waar jij blij van wordt en wij hebben het.

Heb je toch nog een vraag of een opmerking, dan kun je onze klantenservice 7 dagen per week bereiken. We helpen je graag in de zoektocht naar jouw perfecte telefoonhoesje.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.